Новини
text size:
print page
..
На основание на чл. 95, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда (ДВ , бр. 98 от 27.11.2018 г., в сила от 27.11.2018 г. – последна редакция) и във връзка с чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ДВ бр. 3/2018 г. последна редакция)
КЦМ АД, гр. ПЛОВДИВ
УВЕДОМЯВА
всички заинтересовани физически и юридически лица за своето инвестиционно предложение:

„Оптимизиране работата на пречиствателните съоръжения от ТИ№15 за технологични газове в ТУ „Велц и рециклинг“ – велц пещ №1 и велц пещ №4“
Инвестиционното предложение ще се реализира на производствената площадка на КЦМ АД, гр. Плодвив 4009, Асеновградско шосе.
За допълнителна информация: Явор Кехайов, тел. 032 609 738
...
..
ОБЯВА
На основание на чл. 95, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда (последно изменение и допълнение ДВ бр. 53/2018г и във връзка с чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ДВ бр. 3/2018 г. последна редакция)
КЦМ АД, гр. ПЛОВДИВ

УВЕДОМЯВА

всички заинтересовани физически и юридически лица за своите инвестиционно намерение за реализиране на:
Депо за неопасни и опасни отпадъци на КЦМ АД: смяна на предназначението на клетка №1 за депониране на неопасни промишлени отпадъци в клетка за депониране на опасни промишлени отпадъци
Инвестиционното намерение ще се реализира на площадка на Депото за неопасни и опасни отпадъци на КЦМ АД, парцел №000448 с ЕКАТТЕ 36676 в местността “Летището”, землището на с. Катуница, община Садово, собственост на КЦМ АД, Пловдив.
За допълнителна информация: инж. Цонка Маркова, тел. 032 609 407


...
02.03.2018
„Твоите 25 причини да избереш България“ е кампания на PwC България по повод 25 годишната дейност на компанията у нас. Официалната церемония, която се състоя на 1 март 2018 г. в хотел „Балкан“, гр. София отличи 25 български студенти. Проектът премина под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и се осъществи с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Повече от 1200 български студенти взеха участие в конкурса, изброявайки своите причини за оставане и развитие в родината. Победителите в кампанията получават стипендия, стаж в престижна компания и менторство. Отличените бяха наградени и поздравени лично от Президента Румен Радев.
Събитието откри актьорът Георги Мамалев с артистичен монолог на тема „За доверието, таланта и още нещо…“. Програмата продължи с представяне на резултатите от 21 вото ежегодно проучване на PwC сред бизнес лидерите у нас и дискусия с някои от тях.

KЦМ 2000 Груп е сред 27 те водещи компании в България, които подкрепиха камп...
02.02.2018
КЦМ 2000 Груп взе участие в конференция "Иновации за конкурентоспособност. Базовите индустрии двигател за растеж", която беше едно от най значимите събития за промишлеността в програмата на българското европредседателство. Събитието се състоя в хотел „Маринела“, гр. София на 31 януари 2018 г. и премина под патронажа на Министерството на икономиката.

Румен Цонев, главен изпълнителен директор на холдинга, изнесе доклад на тема „Технологична интеграция и ефективност на ресурсите“. Изложението представи технологичния модел, по който се произвеждат двата основни метала в КЦМ АД олово и цинк. Основен акцент в доклада бяха показателите на металите, извлечени от вторични суровини и от отпадъци на базови индустрии. За 2017 г. от преработката на вторични материали в КЦМ АД са произведени 21% цинк /от общото производство на цинковата инсталация/ и 22% олово /от общото олово, произведено в оловното производство/. Благодарение на иновативните технологии преработването на отпадъци и извличан...
20.01.2018
Председателят на съвета на директорите на КЦМ 2000 АД, доц. д р инж. Никола Добрев описа спомените си в книга. Премиерата на „Срещи по пътя“ се състоя на 19 януари в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив.

В дебютната си книга инж. Никола Добрев споделя най важните и най интересни срещи от своя житейски път. Повествованието започва от детските години на автора и води читателите по пътя към неговото личностното и професионално израстване – научен специалист, инженер металург и мениджър. Въпреки биографичния си характер, книгата не се подчинява на хронологичност.

Сред гостите на премиерата присъстваха обществени и културни дейци, бивши и настоящи служители на КЦМ. Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър Пловдив, и Петър Тосков, актьор от театъра, прочетоха няколко от вълнуващите събития, описани в „Срещи по пътя“.

Книгата на доц. д р инж. Никола Добрев може да бъде свободно сваляна от интернет сайта на издателство „Контекст“. http://www.contextbg.net/
...
15.12.2017
Г н Бисер Петков, министър на труда и социалната политика, връчи годишните награди за социални иновации. Събитието се проведе на 14 декември за трета поредна година.

„Стопански дейности КЦМ“ ООД бе номинирана в категория „Социални иновации, свързани със заетост“ и бе отличена с първо място. Фирмата е част от холдинговата група КЦМ 2000 Груп. От 2003 година поддържа и развива работни места, подходящи за лица с намалена работоспособност като по този начин подпомага тяхното ефективно интегриране.

Годишните награди са не само признание за положени усилия от страна на социалните предприятия, но и начин да се привлече вниманието на широката общественост върху социалното предприемачество, каза министър Петков. В церемонията по връчването на наградите участваха също заместник министрите на труда и социалната политика Султанка Петрова, Зорница Русинова, Росица Димитрова и Лазар Лазаров.

...
02.12.2017

КЦМ 2000 Груп показа 120 творби от фонда на художествената си колекция в залите за временни експозиции на Градска художествена галерия. Творбите, притежание на холдинга от десетилетия, са подредени на двата етажа на ГХГ. В колекцията са представени всички класически жанрове – портрет, натюрморт, фигурална композиция, пейзаж. Със своето богато светоусещане платната на представените 65 автора покоряват с ярък колорит, емоционална експресивност и предразполагат към съзерцателност.

Експозицията е изключителен шанс да видим невероятно нежната и вглъбена „Мадона” на първия български академичен художник Димитър Добрович (1816 1905) портрет с над 130 годишна история. Интерес предизвикват и двете платна на Цанко Лавренов, които се отличават с уникален рисунък абсолютно различен от типичния почерк на художника.

Представянето на „Творби от фонда на художествената колекция на КЦМ 2000 Груп“ е важен щрих към социалния портрет на холдинга, едно споделяне с пловдивчани и гости на ...
07.11.2017
Българската асоциация на металургичната индустрия за поредна година организира националното честване на Деня на металурга. Събитието се проведе в гр. София на 7 ноември, а негов домакин беше „Етем България“ ЕАД.

На своя празник индустрия отчете ръст на инвестициите, производството и износа за миналата година. „Произведохме повече. Близо 7 милиарда лева продукция. Продадохме повече, експортирахме повече. Близо 5 милиарда лева продукция е за износ“ отбеляза в своята реч г н Антон Петров, председател на УС на БАМИ.

Сред официалните гости на церемонията бяха г н Томислав Дончев заместник министър председател, г жа Йорданка Фандъкова – кмет на София, представители на изпълнителната и законодателна власт, работодателски и други организации от неправителствения сектор и висшият мениджмънт на металургичните компании.

...
06.11.2017
В навечерието на професионалния си празник – Деня на металурга – служители на КЦМ направиха поход в Родопите. Маршрутът представляваше 13 километрова обиколка в местността на едноименния връх „Караджов камък“. Планинският преход стартира в 10 часа от село Мостово на 4 ноември.

Въпреки нелекия маршрут и недобрите климатични условия, но „въоръжена“ с туристически щеки и добро настроение, групата успя да изкачи върха с 1448 м. надморска височина. „Караджов камък“, заедно с „Белинташ“ и „Кръстова гора“ образуват комплекс тракийски светилища, извисяващи се на трите върха, чрез които древните траки са пресъздавали трите свята – на мъртвите, на живите и на боговете.

Ръководството на КЦМ 2000 Груп не случайно отбеляза професионалния си празник в планината. Воденето на здравословен начин на живот с повече движение и време сред природата е част от социалната политика на компанията. Този поход, организиран по идея на главения изпълнителен директор на холдинга Румен Цонев е начало на спо...
25.10.2017
Кампанията „Пловдив през годините“ на ИК „Марица“ представя „Емблематичните личности на Пловдив“ в своето петото издание. Изложбата беше открита на 24 октомври пред входа на Цар Симеоновата градина, а КЦМ АД отново е неин генерален спонсор.
Експозицията се състои от пана, включващи снимки и интересни факти от живота на личности, оставили трайна следа в развитието на Пловдив. До 21 ноември Димитър Кудоглу, Божидар Здравков, Йосиф Шнитер, Магърдич Томасян, Павел Калпакчиев, Люсиен Шевалас, Найден Геров, Христо Данов и много други „оживяват“ в центъра на Пловдив, за да разкажат чрез своята лична история историята на града.

„За да се развива един град, той трябва да бъде обичан, а за да бъде обичан, трябва да се познава добре от хората, които живеят в него. Да пазим паметта на Пловдив е част от нашата корпоративна социална политика и затова подкрепяме кампанията „Пловдив през годините“ сподели на откриването на изложбата г жа Мара Русинова, пиар на КЦМ 2000 Груп.

...
18.10.2017
Първо вътрешно отделение към „МБАЛ Асеновград“ ЕООД получи ултразвуков апарат, модел Vivid T8 Pro от КЦМ 2000 АД и „Лъки Инвест“ АД. Дарението е на стойност 57 000 лв.
Събитието се проведе на 18 октомври и на него, освен дарителите и лекарите от екипа, присъстваха г жа Мария Вълканова, заместник кмет на Община Асеновград, регионалният мениджър продажби на Софарма трейдинг г жа Йорданка Георгиева, г н Тодор Конарски и г жа Спаска Георгиева, представители на НОИ Пловдив.

Едно от основните предимства на новия ехокардиограф е оценката на скоростта и времето на движение на тъканта във всяка точка и по всяко време на сърдечния цикъл и изключително високото качество на визуализация. Той притежава 21.5” LCD монитор, 8,4” цветен тъчскрийн, трето поколение тъканно хармонично изобразяване. Ултразвуковият апарат Vivid T8 Pro е произведен от General Electric Healthcare, световен лидер в производството на медицински продукти и цялостни решения за здравеопазването.

Управителят на „МБАЛ А...
24.09.2017
Председателят на Съвета на директорите на КЦМ 2000 АД доц. д р инж. Никола Добрев получи почетния приз на театралния фестивал „Сцена на кръстопът”. С този жест на уважение организаторите на фестивала почетоха инж. Добрев за неговата всеотдайност и вярност към идеите на Сцената през всичките 21 години на нейното съществуване. Наградата му бе връчена лично от кмета на Пловдив Иван Тотев.

С думите „Наградите са важно нещо, но по важна е културата на Пловдив”, г н Добрев прие приза и допълни, че „…освен да подкрепяме културата ние трябва и да я използваме, за да повдигнем духа български”. На церемонията по награждаването, големият меценат на българското изкуство сподели с присъстващите и своята философия за мисията на бизнеса към културата. Той подчерта, че „Сцена на кръстопът” се превърна в самостоятелна културна институция не само в театралните среди, но и в самото общество. Затова задача на меценатската общност, подкрепяща фестивала, е да съхрани не само интереса към театралното ...
12.08.2017


След кратко боледуване, на 78 годишна възраст, на 12.08.2017 г. почина Васил Темелков Начков дългогодишен финансов директор на КЦМ и член на висшето ръководство на КЦМ 2000 Груп.

Екипът на КЦМ 2000 Груп се раздели с човека, чийто живот бе трайно свързан с развитието на металургичната компания от годините на нейното изграждане до днес и когото дълбоко уважавахме като личност с висок обществен авторитет и морал.

Напусна ни професионалистът, когото ще запомним като далновиден и отговорен ръководител. Напусна ни колегата и приятелят, който излъчваше доброта и ни заразяваше със своя искрен оптимизъм.

Със своето ярко и компетентно присъствие Васил Темелков Начков завинаги ще остане част от вълнуващата история на КЦМ и ще бъде ярък пример за подражание с високото ниво на своя професионализъм, прецизност, твърд характер и несломим дух.

Поклон пред делото и светлата му памет!
...
03.07.2017
Фамилният празник на КЦМ 2000 Груп е емоционален израз на споделеното партньорство и принадлежност към Групата. Той се проведе на 1 ви юли, за 40 ти път в прохладата на Родопа планина местността „Копривките”. Фамилният фирмен празник има дълга история, но тази година той беше по различен, по планински и по семеен.

За първи път над 70 любители на планинското ходене и млади семейства с техните деца имаха възможност да се насладят на разходка поход от с. Яврово до БПО „Копривките“. Походът беше посветен на трима именити българи, родени в с.Яврово – Николай Хайтов, Борис Димовски и Георги Харалампиев – дългогодишен преподавател в ХТМУ, София.

От Яврово стартира и крос под надслов „16 километра за 16 години Община Куклен”. В него вземаха участие жители на общината и служители на КЦМ 2000 Груп.

Двете спортни събития са част от програмата за социално партньорство между Община Куклен и КЦМ и тяхната цел беше да стимулират воденето на здравословен и физически активен начин на жив...
16.06.2017
През лятото на 1967 г. , след 36 годишно прекъсване, футболният отбор на „КЦМ Ботев“ стъпи за втори път на шампионския пиедестал. Феновете на жълто черния тим отбелязаха тази годишнина с богата програма, многобройни срещи и премиера на книгата на Диян Никифоров „Неповторимият шампион“, посветена на трудния път към изключителния триумф на „КЦМ Ботев”.

Пловдивският футболен клуб на жълто черния тим отбеляза по подобаващ начин 50 та годишнина от спечелването на втората шампионска титла. През 1967 година заводът за цветни метали финансово и морално подкрепя „Ботев“. Отборът печели шампионската титла с името „КЦМ Ботев“,затова и тържествата, посветени на юбилея започнаха с посещение в КЦМ.

На 15 юни, висшият мениджмънт на КЦМ 2000 посрещна изключително сърдечно отбора, донесъл толкова радост на пловдивчани. Легендите на „Ботев“: Динко Дерменджиев Чико, Георги Попов – Тумби, Виден Апостолов, Иван Глухчев, Иван Кючуков, Георги Найденов, Радко Толанов, Иван Задума, Петър Терзиев, ...
1  :  2  :  3  :  4  :  5  :  6  :  7    следваща