Новини
text size:
print page
24.04.2017
От 21 до 23 април във Варна се проведе ХХIII Национална олимпиада по техническо чертане. Състезанието е организирано от Министерството на образованието и традиционно се провежда с подкрепата на Българската асоциация на металургичната индустрия. Този вид прояви са част от дългосрочната политика на БАМИ в посока към задълбочаване връзката на бизнеса с образованието, популяризиране на металургичната професия и привличане на младите хора за професионална реализация в бранша.

КЦМ 2000 АД осигури награди за победителите, като отличените получиха уеб камери, брандирани с логото на фирмата....
10.03.2017
КЦМ постигна най високите си нива на производство на блоков цинк в своята 55 годишна история. Рекордните 74 336 тона цинк са резултат от подобрената производителност и ефективност, постигната в Обособено цинково производство (ОЦП).

Потенциалът за достигане на определените показатели по добив на цинк метал нарасна след успешната модернизация на технологичната и техническа база на ОЦП през последните няколко години. С пуска на инсталациите за технологично промиване и извличане на велц окисите от преработката на стоманени прахове, компанията постигна увеличаване на дела на използваните вторичните цинк съдържащи материали.

Опитът и професионализмът на специалистите от ОЦП са в основата на стабилния висок добив на блоков цинк и на възможността за гъвкаво и ефективно управление на производството на метала.

...
10.03.2017
По време на годишните награди VIP BUSINESS AWARDS 2017 бяха отличени най значимите постижения в бизнеса у нас. Тази година церемонията се състоя за пръв път в град Пловдив на 9 март в зала „Амбасадор“ на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“.

Партньори на събитието бяха Българската търговско промишлена палата, Българо румънска търговско промишлена палата, Българо китайската търговско промишлена Палата, Сръбско Българската търговско промишлена палата, Бизнес Клуб Лондон и други.

Успешните компании бяха отличени в следните категории: „Корпоративна и социална отговорност“; „Нов проспериращ бизнес“; „Опазване на околната среда“; „Млад предприемач“; „Нов иновативен продукт/услуга“; „Устойчиво развитие на бизнеса“; „Най добри клиентски практики“; „Бизнес практики с благотворителни инициативи“; „Международно признание“; „Цялостен принос в бизнеса“ и други.

Наградата за бе връчена на главния изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД г н Румен Цонев от г жа Менда Стоянова, кандидат за на...
01.03.2017
Новият Колективен трудов договор е резултат от активната работа на екипите по сближаване на позициите между Работодателя, в лицето на КЦМ и на синдикалните организации, представени в компанията.

На 28 февруари 2017 г., изпълнителният директор на КЦМ АД Стоян Пехливанов и синдикалните лидери Андрей Андреев – КНСБ, Георги Шалев – СС „Подкрепа” и Чавдар Манчев – СС на НСМБ сложиха подписите си под новото КТД. То бе подписано в присъствието на Румен Цонев главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД, членове на СД на КЦМ 2000 и на УС на КЦМ, и екипите, работили по подготовката му.

Окончателният вариант на КТД е нормативно съглашение между равнопоставени партньори, еднакво отговорни и ангажирани по отношение на трудовите и осигурителни договорености. Съобразен с основните тенденции на съвременното трудово право, Колективният трудов договор съдържа споразумения, важни за интересите на служителите и работниците в различни области като безопасност и здраве при работа, трудови отн...
01.02.2017
Началото на 2017 година започва много обнадеждаващо за Ново оловно производство (НОП) с отливането на рекордните 7 200 тона черно олово за месец януари. С произведените количества метал, НОП реализира заложените по проект параметри, като по този начин показа бъдещите възможности на новата технология.

На 28.12.2015 г. от „Дирекция за национален строителен контрол” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше получено „Разрешение за ползване на строеж НОВО ОЛОВНО ПРОИЗВОДСТВО”. Година по късно, постигнатият проектен капацитет е вече факт. Постижението идва напълно закономерно и е резултат от непрекъснато усъвършенстване и подобрение на всяко звено от технологичната верига.

Реализираната схема на технологичните линии и оборудване е уникална по своята същност, без еквивалент в световен мащаб. Изключителен успех за екипa на НОП е краткият период на оптимизация на технологичния режим. В подобни мащабни проекти тя се постига в рамките на 6 7 години. Зад у...
20.12.2016
Икони, абстрактни пана, фигури и кукли от царевична шума, могат да видят любителите на изкуството във фоайето на Радио Пловдив

В навечерието на Коледните и новогодишни празници, младите творци от арт школата по „Царевична шума” в гр. Куклен представиха своите най нови творби, изработени от царевична шума. Изложбата бе открита на 19 декември 2016 г. в Културния център на Радио Пловдив.

Сред палитрата от художествени произведения, посетителите ще имат възможност да видят икони, абстрактни пана, кукли и много други експонати. За трета поредна година школата, с ръководител Маргарита Момчилова от Сдружение „Духовно огледало”, показва иновативни арт техники с различни еко материали.

Изложбата е част от Програмата за социално партньорство между Община Куклен и КЦМ 2000 АД. Жителите и гостите на гр. Пловдив ще могат да се насладят на експонатите до края на Новогодишните празници.

...
12.12.2016

Рождените дни на двете големи пловдивски институции поставиха начало на светлите рождественски и новогодишни празници в Пловдив.

На 9 декември 2016 г., в обновената зала на първия професионален театър в страната, КЦМ, БНТ Пловдив и Община Пловдив, подариха истинска коледна приказка на своите приятели, колеги и партньори.

С грандиозен концерт на виртуозния Марио Хосен и неговия оркестър КАМЕРАТА ОРФИКА НБУ, КЦМ най големият бизнес холдинг в областта, отбеляза своята 55 годишнина. 45 години от излъчването на първия ефирен сигнал отпразнува другият рожденик БНТ Пловдив първата извън столична телевизия. ЗАЕДНО с тях в празника бяха Община Пловдив, Държавна опера Пловдив и Драматичен театър Пловдив.

За пета поредна година КЦМ 2000 АД организира бароков концерт с участието на талантливите млади музиканти от Камерата Орфика НБУ и техния ръководител проф. Хосен. Тази година празникът доби нови измерения и се превърна в основа за създаването на една общоградска традиция: ...
09.11.2016

Първото в страната Уведомление по „Наредба за намаляване на тежестта, свързана с разходите за енергия от възобновяеми източници” беше връчена днес от министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Помощта е в размер на 8.03 млн. лв. и се предоставя за регулаторния период от 01.08.2015 г. до 30.06.2016 г. Очаква се тя ще подпомогне значително конкурентоспособността на компанията, която реализира над 80% от произведената продукция на международните пазари.

Подобни схеми за подпомагане на енергоинтензивните индустрии бяха въведени и в други страни от ЕС, съгласно директивите на ЕК. Наредбата, нотифицирана и от ЕК, стана факт в резултат на съвместните усилия на Министерството на енергетиката и бизнеса. Това подчерта в речта си и главният изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД инж. Румен Цонев, който заяви: ”Работата върху Наредбата започна още през миналата година с промените в закона за енергетиката. Едновременно с това, започна страхотна борба с европейските институции, но най...
04.11.2016
Професионалният празник на българските металурзи тази година премина под егидата на министър председателя на Република България Бойко Борисов. Честването се състоя на 3 ноември в град Шумен, а негови организатори бяха „Алкомет“ АД и „Българската асоциация на металургичната индустрия“.

На официалното откриване „Алкомет“ АД представи новата си инвестиционна платформа, а след това програмата на празника продължи с организирана обиколка из производствените мощности на предприятието.

Министър председателят Бойко Борисов поздрави българските металурзи и изрази уважението си към труда им и благодарността си, за това, че създават 27% от брутния вътрешен продукт на страната.

Сред официалните гости на церемонията бяха Томислав Дончев заместник министър председател по европейските фондове и икономическата политика и Зорница Русинова – министър на труда и социалната политика, която отбеляза, че в металургичните предприятия грижата за здравето на работниците е висока...
03.10.2016

След спечелване на Градската футболна лига, двата тима на холдинга, КЦМ 2000 Груп и КЦМ АД преминаха на следващото ниво – клубна шампионска лига по мини футбол на Европа. Първото издание на турнира се проведе тази година от 22 до 25 септември в Марибор, Словения. В него взеха участие 68 отбора от 23 страни.

Участващите състави бяха разпределени в 17 групи по 4 отбора. КЦМ 2000 Груп се падна с Tazmannschaft (Румъния), Amigos (Гърция) и ASA Lisicic (Хърватия). Групата на КЦМ АД се състоя от Golden Boys Bakau (Румъния), Siskarji (Словения) и Sabornog (Черна гора).

След една победа над домакина и един равен мач с представителите на Черна гора КЦМ АД отпадна от състезанието.Отборът на КЦМ 2000 Груп, след две победи над отборите на Румъния и Хърватия, излезе от групите и се класира за следващия етап. Там се срещна с един от най силните отбори в надпреварата – Juventus Sibia (Румъния). Двубоят завърши 1:1 и спорът се реши с дузпи. След изпълнението им отборът от...
30.09.2016

КЦМ взе участие в Международната конференция по металургия и материали, организирана от Химикотехнологичния и металургичен университет. Съорганизатори на събитието бяха Българската асоциация на металургичната индустрия и Научно техническия съвет по минно дело, геология и металургия.

Събитието се състоя в София Хотел Балкан в периода от 26 до 28 септември 2016 година. То премина под патронажа на г жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и г жа Меглена Кунева, министър на образованието и науката.

Участниците във форума бяха поздравени от генералния директор на Eurometaux, г н Гай Тиран и от генералния директор на Eurofer, г н Аксел Еггерт. От българска страна с приветствени думи към присъстващите се обърнаха и основните спонсори на конференцията. Доц. д р Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на КЦМ 2000 АД започна изказването си с мястото, което заемат металите в динамично развиващия се свят: „Каквото и да се направи в този неимоверен прогрес, мястото...
20.09.2016

За поредна година отборът на КЦМ се класира на първо място на XXI Национална спартакиада на металоработниците, организирана от Синдикална федерация „Металици“. Спортното събитие се проведе от 14 ти до 18 ти септември 2016 година в к.к. Албена. В надпревара за челното класиране влязоха отбори от КЦМ 2000 Груп, Аурубис България АД, Алкомет АД, Стомана Индъстри АД и Промет Стиил АД.

Състезания се проведоха по мини футбол, волейбол, тенис на маса, тенис на корт, плуване, шахмат, спортен бридж, теглене на въже и петанк. Организаторите връчваха купи и медали на класираните във всеки отделен спорт. КЦМ се върна в Пловдив с 12 първи места, 6 втори, 6 трети и 4 четвърти, които спомогнаха за спечелването на купата за цялостна изява на спортното мероприятие.

...
12.09.2016


В неделния следобед на 11 септември за втора година се проведе празникът „Децата на фамилия КЦМ“, организиран от КЦМ 2000 Груп. В навечерието на новата учебна година г жа Сийка Хрискова, главен директор „Финанси” на КЦМ 2000 АД, поздрави всички ученици и им пожела да вървят с големи крачки по пътя на знанието. Тя не пропусна да напомни, че дните им трябва да бъдат изпълнени и с много приключения, приятелства и забава. По традиция всяко дете получи книга с пожелание от името на холдинга.

Събитието протече в лятно кино „Орфей“, където малки и големи се забавляваха с постановката на Държавен куклен театър Пловдив „Болен здрав носи”. Аниматори от детски център „Тон Бонбон” се погрижиха за забавлението и игрите на най малките. А 50 детски лица бяха изрисувани от професионалните гримьори на центъра.

За доброто настроение на всички се погрижиха деца – изпълнители: танцьорите от „Балет Ера“ и талантливите вокалистки Мелек Ерен на 12 години и 16 годишната Василена Караманлиев...
22.08.2016
За четвърта поредна година КЦМ 2000 АД бе генерален спонсор на маратона „Персенк Ултра“. Спортната инициатива се провежда под егидата на Община Асеновград.

На 19 август 2016 г., точно в 18.00 часа, инж. Иван Добрев, главен директор на дирекция „Развитие и оперативни дейности” в КЦМ 2000 АД, даде старт на „Персенк Ултра 2016“. Тази година трасето е с увеличена дължина от 130 на 160 км. Ултрамаратонът е с шест точки за трудност на трасето и е част от квалификацията за Световното първенство във Франция през 2017 г.

В „Персенк Ултра“ стартираха общо 280 души. Сред тях имаше състезатели от България, Турция, Македония, Сърбия, Великобритания, Норвегия и Израел. Победител в надпреварата стана 27 годишният англичанин Чарли Шарп, който пробяга трасето за 22:01 часа. Близо 200 доброволци, разпределени в 13 подкрепителни пункта, се грижиха за участниците в маратона.

Вчера, 21 август /неделя/, победителите в ултрамаратон „Персенк Ултра“ бяха наградени от г жа Мария Вълканова, зам...
03.08.2016

КЦМ Трейд, част от КЦМ 2000 Груп, дари на УМБАЛ "Пловдив" медицинска техника за Урологичното отделение. Дарението е на стойност 50 000 лв. Новополучената техника се състои от два операционни стола и необходими принадлежности за експлоатация им. На тях се извършват всички ендоскопски операции на простата, камъни в уретрите и камъни в бъбреците, които се разбиват посредством лазер.

Събитието се състоя на 3 август в присъствието на г н Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД и екипът работил по осъществяване на дарението. Те бяха посрещнати и разведени из обновените операционни зали от доц. д р Георги Йорданов, изпълнителен директор на УМБАЛ "Пловдив" и доц. д р Димитър Шишков, водещ уролог и консултант към клиниката. Д р Шишков обясни, че техниката е най модерната в тази област и че с нея могат да се лекуват всички урологични заболявания.

По повод дарителския акт на КЦМ Трейд д р Шишков каза, че в тази държава има и хора, които могат от сърце да д...
предишна    1  :  2  :  3  :  4  :  5  :  6  :  7    следваща