Новини
text size:
print page
03.10.2016

След спечелване на Градската футболна лига, двата тима на холдинга, КЦМ 2000 Груп и КЦМ АД преминаха на следващото ниво – клубна шампионска лига по мини футбол на Европа. Първото издание на турнира се проведе тази година от 22 до 25 септември в Марибор, Словения. В него взеха участие 68 отбора от 23 страни.

Участващите състави бяха разпределени в 17 групи по 4 отбора. КЦМ 2000 Груп се падна с Tazmannschaft (Румъния), Amigos (Гърция) и ASA Lisicic (Хърватия). Групата на КЦМ АД се състоя от Golden Boys Bakau (Румъния), Siskarji (Словения) и Sabornog (Черна гора).

След една победа над домакина и един равен мач с представителите на Черна гора КЦМ АД отпадна от състезанието.Отборът на КЦМ 2000 Груп, след две победи над отборите на Румъния и Хърватия, излезе от групите и се класира за следващия етап. Там се срещна с един от най силните отбори в надпреварата – Juventus Sibia (Румъния). Двубоят завърши 1:1 и спорът се реши с дузпи. След изпълнението им отборът от...
30.09.2016

КЦМ взе участие в Международната конференция по металургия и материали, организирана от Химикотехнологичния и металургичен университет. Съорганизатори на събитието бяха Българската асоциация на металургичната индустрия и Научно техническия съвет по минно дело, геология и металургия.

Събитието се състоя в София Хотел Балкан в периода от 26 до 28 септември 2016 година. То премина под патронажа на г жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и г жа Меглена Кунева, министър на образованието и науката.

Участниците във форума бяха поздравени от генералния директор на Eurometaux, г н Гай Тиран и от генералния директор на Eurofer, г н Аксел Еггерт. От българска страна с приветствени думи към присъстващите се обърнаха и основните спонсори на конференцията. Доц. д р Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на КЦМ 2000 АД започна изказването си с мястото, което заемат металите в динамично развиващия се свят: „Каквото и да се направи в този неимоверен прогрес, мястото...
20.09.2016

За поредна година отборът на КЦМ се класира на първо място на XXI Национална спартакиада на металоработниците, организирана от Синдикална федерация „Металици“. Спортното събитие се проведе от 14 ти до 18 ти септември 2016 година в к.к. Албена. В надпревара за челното класиране влязоха отбори от КЦМ 2000 Груп, Аурубис България АД, Алкомет АД, Стомана Индъстри АД и Промет Стиил АД.

Състезания се проведоха по мини футбол, волейбол, тенис на маса, тенис на корт, плуване, шахмат, спортен бридж, теглене на въже и петанк. Организаторите връчваха купи и медали на класираните във всеки отделен спорт. КЦМ се върна в Пловдив с 12 първи места, 6 втори, 6 трети и 4 четвърти, които спомогнаха за спечелването на купата за цялостна изява на спортното мероприятие.

...
12.09.2016


В неделния следобед на 11 септември за втора година се проведе празникът „Децата на фамилия КЦМ“, организиран от КЦМ 2000 Груп. В навечерието на новата учебна година г жа Сийка Хрискова, главен директор „Финанси” на КЦМ 2000 АД, поздрави всички ученици и им пожела да вървят с големи крачки по пътя на знанието. Тя не пропусна да напомни, че дните им трябва да бъдат изпълнени и с много приключения, приятелства и забава. По традиция всяко дете получи книга с пожелание от името на холдинга.

Събитието протече в лятно кино „Орфей“, където малки и големи се забавляваха с постановката на Държавен куклен театър Пловдив „Болен здрав носи”. Аниматори от детски център „Тон Бонбон” се погрижиха за забавлението и игрите на най малките. А 50 детски лица бяха изрисувани от професионалните гримьори на центъра.

За доброто настроение на всички се погрижиха деца – изпълнители: танцьорите от „Балет Ера“ и талантливите вокалистки Мелек Ерен на 12 години и 16 годишната Василена Караманлиев...
22.08.2016
За четвърта поредна година КЦМ 2000 АД бе генерален спонсор на маратона „Персенк Ултра“. Спортната инициатива се провежда под егидата на Община Асеновград.

На 19 август 2016 г., точно в 18.00 часа, инж. Иван Добрев, главен директор на дирекция „Развитие и оперативни дейности” в КЦМ 2000 АД, даде старт на „Персенк Ултра 2016“. Тази година трасето е с увеличена дължина от 130 на 160 км. Ултрамаратонът е с шест точки за трудност на трасето и е част от квалификацията за Световното първенство във Франция през 2017 г.

В „Персенк Ултра“ стартираха общо 280 души. Сред тях имаше състезатели от България, Турция, Македония, Сърбия, Великобритания, Норвегия и Израел. Победител в надпреварата стана 27 годишният англичанин Чарли Шарп, който пробяга трасето за 22:01 часа. Близо 200 доброволци, разпределени в 13 подкрепителни пункта, се грижиха за участниците в маратона.

Вчера, 21 август /неделя/, победителите в ултрамаратон „Персенк Ултра“ бяха наградени от г жа Мария Вълканова, зам...
03.08.2016

КЦМ Трейд, част от КЦМ 2000 Груп, дари на УМБАЛ "Пловдив" медицинска техника за Урологичното отделение. Дарението е на стойност 50 000 лв. Новополучената техника се състои от два операционни стола и необходими принадлежности за експлоатация им. На тях се извършват всички ендоскопски операции на простата, камъни в уретрите и камъни в бъбреците, които се разбиват посредством лазер.

Събитието се състоя на 3 август в присъствието на г н Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД и екипът работил по осъществяване на дарението. Те бяха посрещнати и разведени из обновените операционни зали от доц. д р Георги Йорданов, изпълнителен директор на УМБАЛ "Пловдив" и доц. д р Димитър Шишков, водещ уролог и консултант към клиниката. Д р Шишков обясни, че техниката е най модерната в тази област и че с нея могат да се лекуват всички урологични заболявания.

По повод дарителския акт на КЦМ Трейд д р Шишков каза, че в тази държава има и хора, които могат от сърце да д...
14.07.2016

На 12 юли 2016 г. се състоя награждаването на победителите от Градската футболна лига. Турнирът, организиран от Българската асоциация по мини футбол, се провежда във всички големи градове на България. През този сезон за финала се класираха два отбора на КЦМ АД. Шампион в турнира за 2016 г. стана КЦМ ОЦП (Обединено цинково производство). Носител на сребърен медал е вторият отбор на КЦМ КЦМ ООП, а с бронзов медал бе отличен отборът на VIP DENT.

След финала на градските футболни турнири предстоят две първенства. Шампионите от ГФЛ ще се състезават в Шампионска лига на България, а победителят в нея придобива правото да играе на Европейското първенство по мини футбол. Второто Лига България, в която се състезават отборите класирани на второ и трето място в първенствата на отделните градове и първенците ще защитават държавата ни на Европейско клубно ниво.

Европейското първенство по мини футбол тази година ще се проведе в Марибор, Словения от 22 септември до 25 сеп...
04.06.2016
KCM 2000 AD and its subsidiary KCM AD, specialised in the production of zinc and lead, hereby notify their business and commercial partners of the following changes that have occurred as result of the decisions made at the General meeting of the shareholders which was held on 3 June 2016. Due to the expiry of their mandate, the General meeting of the shareholders discharged from the structure of the Supervisory Board the members Nikola Dobrev and Vladimir Kisyov, and elected as new members of the new governing board Rumen Tsonev in the capacity of a Chairperson, Ivan Dobrev as a Vice Chairperson, and Siyka Hriskova as a member of the Supervisory Board.


Taking into account the changes in business with non ferrous metals and their products on a global scale, the innovations in manufacturing processes and the commitment of responsible business to society and environmental protection, the Supervisory Board made a decision with Minutes No. 1 / 3 June 2016 for the appointment of a ...
04.06.2016

На 03 юни 2016 г. се проведе Общо събрание на акционерите на КЦМ АД, на което бе гласувана промяна в състава на управителните и на контролните органи на компанията. За срок от 3 години бе избран нов Надзорен съвет и Управителен съвет на КЦМ АД. Поради изтичане на мандата, Общото събрание на акционерите освободи от състава на НС г н Никола Добрев и г н Владимир Кисьов.

Новоизбраният Надзорен съвет е в състав:
Румен Цонев –КЦМ 2000 АД, председател;
Иван Добрев – КЦМ 2000 АД, зам.председател;
Сийка Хрискова – КЦМ 2000 АД.

Късно следобед, на свое редовно заседание НС избра членовете на Управителния съвет на дружеството:
Милан Чалъков* – председател на УС;
Стефан Стойчев – зам.председател на УС;
Мариана Гуркопашова**– член;
Стоян Пехливанов – член;
Огнян Начков ***– член;

За изпълнителен директор на КЦМ АД бе преизбран инж. Стоян Пехливанов.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решението в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Надзорния ...
21.05.2016
КЦМ 2000 АД бе домакин и съорганизатор на 70 та среща на експертите по олово на GDMB(Gesellschaft der Metallurgen und Bergleute e.V.). Форумът се проведе от 18 до 20 май 2016 г. Изборът на пловдивския металургичен гигант не е случаен. Участниците в срещата имаха възможност да посетят и разгледат Ново Оловно Производство. Изключително модерната технология, внедрена в оловното производство на КЦМ заслужено предизвика интересът на европейските производители на метала и на научните среди в бранша.

GDMB фокусира част от своята дейност върху комбинирането на науката с практическия опит в областта на минното дело, инженеринг, обогатяване, извличане, рециклиране и рафиниране на метали, както и върху производството на полупродукти и продукти от метали. Обществото на металурзите и миньорите отделя все повече внимание върху свързаните с производствената дейност екологични проблеми.
За да поддържа на висота своето професионално ниво GDMB се доверява на опита и уменията на своите членове от...
16.05.2016
Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ връчи традиционните си годишни награди за отлични постижения и доказана гражданска и корпоративна позиция към околната среда и обществото. Церемонията се състоя на 12 май 2016 г. в Лондон по време на юбилейната 25 та Годишна среща на Съвета на управителите и Бизнес форум, определящ основните приоритети в стратегията на ЕБВР през следващите 25 години”.

Независимо международно жури в състав: г н Марк Харли ръководител Околна среда и енергия в WSP/Parsons Brinkerhoff Group, г н Джеф Лейн партньор в PricewaterhouseCoopers (PwC) LLP в Обединеното кралство, отговарящ за въпроси свързани с устойчивост и климатични промени и г н Кадри Самсунлу – главен директор „Финанси” в Akfen Holding, определи тазгодишните носители на наградата.
Представените 30 компании се състезаваха в четири категории – „Най добри екологични и социални практики”, „Устойчива енергия”, „Адаптиране към изменението на климата” и „Екологични и социални иновац...
29.02.2016
Фондация “Център за безопасност и здраве при работа” обяви Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа. На 26 февруари 2016 г., на официалната церемония по награждаването в Конферентен център „Тракия” КЦМ 2000 АД получи голямата награда в категорията „Големи предприятия с най висока степен на производствен риск”. Тотю Младенов, съветник на министър председателя връчи специалната статуетка и почетната грамота на Красимир Орловски, директор АУЧР.

Наградата е изключителна оценка за цялостната дейност на компанията при осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд и се присъжда за прилагането на добри практики от страна на бизнеса и насърчаването на дейности, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място.

В единствената индивидуална категория в конкурса „Най иновативен специалист по безопасност и здраве при работа” на първо място бе класирана д р Дарина Кръстева, ръководител на служба СТМ при КЦМ. Отличието връчи г жа Карен Макдонъл...
18.02.2016
На специално корпоративно събитие, състояло се на 17 февруари 2016 г., бяха връчени награди (новият продукт на КЦМ „Инвестиционно злато” под формата на кюлче с тегло от 5 гр. до 1 тройунция) и грамоти на специалисти, участвали активно в различни етапи от реализацията на проекта „Ново оловно производство”. Всички те бяха отличени за висок професионализъм, съществен личен принос и отлично взаимодействие с екипите при решаването на конкретни задачи, свързани с изграждането на този мащабен обект.

Официалното Разрешително за ползване на строеж „Ново оловно производство”, получено на 28 декември 2015 г. даде технологичен старт на уникалното по своята конфигурация производство. КЦМ постави началото на една съвременна технология, която ще се усъвършенства през годините, за да бъде по ефективна и по социална с огромна грижа за хората и околната среда.

Думи на благодарност към всички професионалисти от екипа, без които този проект нямаше да се случи отправиха Румен Цонев ...
05.10.2015

30.06.2015
Румен Цонев главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД

30 юни 2015
Капитал Daily

Господин Цонев, какво може да събере на едно място световните лидери в черната и цветна металургия веднъж на 4 години като на олимпийски игри?
Наистина представителите на черната и на цветната металургия почти не се събират заедно често, защото бизнесът ни е много различен. Точно преди седмица обаче, в Дюселдорф, Германия, ние конкурентите в нашия бизнес се събрахме, за да видим кой докъде е стигнал в уменията си да произвежда ефективно метали. И ако приемем, че конкуренцията между нас е състезание, признанието за постижения в Дюселдорф е с цената на олимпийски медал..

Коя беше обединяващата тема на тази среща на върха в Дюселдорф?
Доминиращата тема, която присъстваше в представянето на всички компании, беше свързана с това, че съвременната металургия е ориентирана към пестене на енергия, към добив на повече метали с по малък разход на ресурси, към комплексно извличане на суровините. Съ...
предишна    1  :  2  :  3  :  4  :  5  :  6  :  7    следваща