Новини
text size:
print page
16.04.2014
Атомно абсорбционен спектрофотометър (AAS) на американската фирма „Термо Фишер Сайънтифик”, модел 3000 iCP получи като дарение на 16 април 2014 г. екипът на Централна клинична лаборатория на УМБАЛ „Св.Георги”, Пловдив.

Дарението бе връчено от главния изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД инж. Румен Цонев. Проф. Жанет Грудева заместник директор по диагностична и лечебна дейност благодари от името на УМБАЛ „Св.Георги” и изрази надежда за съвместно сътрудничество и занапред.

Новата апаратура, с компютърен софтуер за управление, ще замени използвания досега модел ААS „Перкин Елмер”, предоставен през 1991 г. също от КЦМ. За създаване на подходяща среда в лабораторната зала и максимално ефективно използване на ААS са закупени климатик, UPS и допълнително оборудване за постигане на по широк обхват на приложение на апарата. Общата стойност на дарението е в размер на USD 80 000.

Атомно абсорбционен спектрофотометър, модел 3000 iCP служи за изследване на тежки метали в биологични ...
27.03.2014

в."Капитал Daily"
Румен Цонев главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД

Господин Цонев, каква е логиката най големите производители на олово в света, които са и най големите конкуренти, да се събират в София? Какво ще си кажете?
Да започнем с това, че ние сме само конкуренти. Не сме врагове, не воюваме. За мен конкуренцията е нещо добро, защото е движещата пазарна сила. И точно конкуренцията изисква хората от един бранш да се събират и да говорят помежду си. На такива срещи правим нещо важно губим спокойствието си. Спокойствието е пагубно за бизнеса. Това е смисълът на тези срещи и затова всички компании обръщат внимание на този вид комуникации.

Производителите на олово в света имат ли някакъв общ интерес? Вие ще защитавате ли пред някого общи оловни интереси?
Защитаваме потребността на хората да живеят по по добър начин. Ние задоволяваме потребностите от олово за производство на акумулатори за автомобилите ни. И искаме да знаем, че го правим по най добрия начин, к...
21.02.2014
Никола Добрев, председател на съвета на директорите на "КЦМ 2000" и на надзорния съвет на КЦМ АД


Как оценявате изминалата година за рудодобива в "КЦМ 2000”?
За нас като водеща фирма в производството на олово, цинк и благородни метали състоянието на българския рудодобив е от изключително значение. След голямата промяна на собствеността на рудодобива за олово и цинк в България през 2012 г., когато заедно с "Минстрой" поехме контролния пакет върху българските мини, започнахме ускорено да инвестираме в отрасъла. Целта ни е да достигнем равнище на добив на полезни изкопаеми от най добрите години след 1989 г. като количество и много по високо като ефективност и като качество. От 2012 г. до днес инвестирахме между 25 и 30 млн. лв. С част от парите покрихме някои стари задължения на придобитите рудодобивни компании, останалите насочихме към производството. Обновихме доста машини в обогатителния цикъл, ускорихме минните проходки до по богати рудни тела. Всичко това стана за много кратк...
21.12.2013

За втора поредна година, на 19 декември 2013 г., КЦМ 2000 Груп зарадва почитателите на бароковата музика с уникален концерт.

Фината селекция на едни от най емблематичните произведения на старинна европейска музика от 18 и 19 век плениха пловдивската публика. Изключително прецизното отношение на световно известния цигулар проф. Марио Хосен към събитието и Програмата на концерта е знак за етика и преклонение към ценителите на Барока. Пищността и задълбочеността на бароковите произведения и днес са източник на вдъхновение със своя музикален и поетичен потенциал. Музикалните бисери на Торели, Джеминиани, Корели, Бах и Хендел, поднесени с типичната за европейския Барок естетика, създадоха много настроение и превърнаха вечерта в едно прекрасно и запомнящо се събитие.

Виртуозните изпълнения на Маестро Хосен и дирижирания от него Академичен оркестър „Орфеус” възпламениха публиката. Безспорният любимец на пловдивчани не изневери на своя висок класически стил и предложи на всички ...
21.05.2013
Главният директор по управление на риска на Уникредит г н Юрген Кулниг и Левон Хампарцумян – председател на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, пристигнаха на работна среща в КЦМ АД, Пловдив. Двамата директори бяха съпровождани от водещи експерти от своите екипи.

По време на посещението беше даден старт на технологичното усвояване на „Инсталации за преработка на вторични цинкови суровини”. Инсталациите са част от проекта „ТОРП – Цинково производство” и са разположени на площ от 2 000 кв.м. Капацитетните им възможности са 70 хил. т. преработени стоманени прахове и 25 хил. т. промити велц окиси годишно. Инвестираните средства са в размер на 9.4 млн. €.

На събитието присъстваха и г н Даниел Берг – Директор за България на Европейската Банка по Възстановяване и Развитие, и г жа Борислава Габровска, отговаряща за Проекта от страна на ЕБВР.

Цялостното изпълнение на проекта „Инсталации за преработка на вторични цинкови суровини” е дело основно на инженери и сп...
09.05.2013
На 8 май 2013 г. Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец, в Музейната зала на БЧК бяха наградени дарители, партньори и медии за активна подкрепа на хуманитарните каузи на организацията. БЧК връчи и новоучреденото отличие – медал за „Човеколюбие и благотворителни дела”.

Специалната награда бе присъдена на председателят на Съвета на директорите на КЦМ 2000 АД и дългогодишен деятел на Червения кръст Никола Добрев. В писмо до председателя на НС на БЧК той заяви:

„Уважаеми господин Григоров,
Моля да приемете моите най искрени благодарности за честта, която ми оказа Националният съвет на Българския червен кръст, присъждайки ми първата новоучредена награда за „Човеколюбие и благотворителни дела”.

Вашата оценка за приноса ми към благородното дело на БЧК ме мотивира и занапред, според моите сили и възможности, да бъда активен и полезен на хората.

Бъдете живи, здрави и успешни в името на човеколюбието!”

Никола Добрев е убеден, че БЧК остава единствената легитим...
23.04.2013
Общоевропейската инициатива за насърчаване на сътрудничеството в областта на Корпоративната социална отговорност (КСО) „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна” стартира през 2013 г. и обхваща 29 страни. Целта на конкурса е да популяризира градивната роля на бизнеса в развитието на обществото, да насърчи споделянето на добрите практики в страните членки на ЕС, да представи новаторски решения за справяне с актуални обществени и екологични проблеми и да покаже българския принос за развитието на КСО.

Участниците в конкурса „Европейски КСО отличия – вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна” се състезаваха в две категории: „Партньорски проекти на големи предприятия” и „Партньорски проекти на малки и средни предприятия”. Допуснати до оценяване бяха 40 проекта на големи компании и 13 проекта на малки и средни предприятия, като по активност България се класира на второ място след Испания. Оценителите на конкурса номинираха за финалния кръг по пет проекта в двете категории....
15.03.2013
На стилна церемония в НОВОТЕЛ ПЛОВДИВ бяха връчени традиционните награди на в. ”Марица”, и Община Пловдив „Мениджър и инвеститор на годината”. Единадесетото издание на конкурса отличи КЦМ с приза „Инвеститор за 2012 г. на Пловдив и региона” заради мащабната инвестиция от 95 млн. евро, с която се поставя началото на нова генерация металургия.

Претенденти за титлата бяха КЦМ 2000 АД, „Дунапак Родина” АД, „АББ България” ЕООД, „Българска индустриална група” АД и „Макс Европа”. Номинациите бяха направени от авторитетни бизнес организации, община Пловдив и областна администрация, както и читателите на в.”Марица”. Фирмите бяха оценявани по следните критерии: ефективност на управлението, обем и значимост на инвестициите, устойчивост, обществен отзвук и социална значимост.

Почетната статуетка „Инвеститор на годината” получи инж. Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД. Той благодари на организаторите за това, че са оценили приноса на компанията в инвестиционния проц...
01.03.2013
На 28 февруари 2013 г., в рамките на Информационна седмица на мобилността в КЦМ (25.02.– 01.03.2013), фирмата получи Сертификат за „Зелен етикет за транспорт и мобилност” в БИЗ КЦМ. На церемонията по официалното връчване на документа присъстваха членовете на Надзорния съвет на дружеството доц. д р инж. Никола Добрев и Васил Начков, изпълнителният директор на КЦМ АД инж. Стоян Пехливанов, организатори и координатори на ведомствения транспорт.

Общоевропейското отличие „Зелен етикет за транспорт и мобилност“ се връчва за първи път на българска фирма и е висока оценка за постигнатите резултати и ангажираността на ръководството на КЦМ в устойчивото управление и развитие на транспорта за своите служители. През 2012 г. КЦМ започна прилагането на план за неговото подобряване като част от европейския проект MoMa.BIZ на „Интелигентна енергия – Европа”. Една година след инициирането му, церемонията по награждаване на Комбината за цветни метали със „Зелен етикет за устойчив транспорт и моб...
13.02.2013
В присъствието на Главния изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД, членове на Надзорния съвет на КЦМ АД, Изпълнителния директор на КЦМ АД и пълния състав на Комисията по подготовка и сключване на Колективен трудов договор в КЦМ АД, официално бе подписан новоприетият КТД. Подписи под този важен документ поставиха инж. Стоян Пехливанов – изпълнителен директор на КЦМ АД, и синдикалните лидери Андрей Андреев – председател на НС на КНСБ, Георги Шалев – председател на СС „Подкрепа”, Чавдар Манчев – председател на СС на НСМБ.

Преговорите между представителите на работещите и на работодателя продължиха три месеца, като част от социалния диалог във фирмата. Предмет на обсъждане бяха трудовите и осигурителните отношения, които не са уредени с повелителни разпоредби на закона. При договарянето страните отдаваха приоритетно значение на подобряване условията на труд, справедливото заплащане, образованието и професионалната квалификация на работниците и служителите.

В новия КТД, който влиза в ...
02.01.2013

CHANGES IN THE MANAGEMENT TEAM AND THE STRUCTURES OF COMPANIES WITHIN THE KCM 2000 GROUP

Rumen Tsonev was appointed Chief Executive Officer of KCM 2000 Group, effective 1 January 2013, after 8 years as a Senior Director Corporate Development and a member of the Board of Directors of KCM 2000 AD.
He graduated from the University of Chemical Technology and Metallurgy – Sofia, specializing in Non ferrous Metals Metallurgy, and has a degree in International Business Relations from the Institute of Postgraduate Studies at the University of National and World Economy Sofia.
Rumen Tsonev has a long term experience in the field of administrative management, innovations and financial management of engineering activities.

The other changes in the management team are as follows:
KCM 2000 AD
The new operative management:
Ivan Dobrev – Chief Operating Officer;
Siyka Hriskova – Chief Financial Officer;
Rozin Angelov – Chief Legal and Corporate Development Officer.
The former Ch...
02.01.2013
От 01 януари 2013 г. инж. Румен Цонев е новият главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД, познат на партньорите на Групата от поста си на главен директор „Корпоративно развитие” и действащ член на СД.
Инж. Цонев е завършил ВХТИ – София, специалност „Металургия на цветните метали“ и УНСС ИСК – София, специалност „Международни икономически отношения”. Има дългогодишен опит в областта на административното управление, иновациите и финансовия мениджмънт на инженеринговата дейност.

Останалите промени в мениджърския екип са както следва:

КЦМ 2000 АД
досегашният главен изпълнителен директор Никола Добрев ще съсредоточи своите ангажименти в стратегически за КЦМ 2000 груп проекти, ръководейки Съвета на директорите на КЦМ 2000 АД и Надзорния съвет на КЦМ АД;
досегашният главен директор „Финанси” Васил Начков ще координира развитието на капиталовите структури и финансово кредитната политика на Групата като заместник председател на СД на КЦМ 2000 АД.

В състава на новосъздадения ме...
28.09.2012
С екип от 13 души той доставя годишно над 200 000 тона суровини за производство и продава 140 000 тона метали


Визитка
Димитър Черняев – изпълнителен директор на КЦМ Трейд АД. Това е търговската фирма в групата на КЦМ 2000 АД. На тази позиция е от 4 месеца. Завършил е пловдивската английска гимназия, има бакалавърска степен по макроикономика и магистърска степен по международна търговия на Пловдивския университет. От 2005 година започва работа в КЦМ Трейд АД, израствайки през всички позиции на компанията. Личната информация, която Димитър Черняев е готов да сподели за себе си е, че е почти 35 годишен, щастливо женен.Господин Черняев, какви са отговорностите` на “търговец №1” на групата КЦМ 2000?
Най общо задачата на моя екип е да закупи всички суровини, необходими за производството и да продаде цялата готова продукция от метали на КЦМ АД. Обемите не са малки: купуваме над 200 000 тона основни суровини, плюс около 100 000 тона горива и реагенти и продаваме годишно /...
10.09.2012
През юли КЦМ АД спечели финансиране на проекта „Намаляване на енергоемкостта и подобряване на енергийната ефективност при производството на олово в КЦМ АД”, като част от процедурата „Инвестиции в зелена индустрия” от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската индустрия”.

Разговаряме с ръководителя на проекта инж. Иван Бойновски – ръководител на отдел „Енергиен мениджмънт” в КЦМ 2000 АД.

Каква е хронологията на кандидатстване по този проект?
На 17.11.2011 г. бе публикувана покана за участие в открит конкурс за подбор на проекти по процедурата "Инвестиции в зелена индустрия", като крайният срок за подаване на документи бе 15 февруари 2012 г.

Със заповед на Главния изп. директор на КЦМ 2000 АД бе сформиран екип, който започна подготовка за кандидатстване по проекта. Благодарение добрата експертна работа и координация на инж. Иван Добрев, инж. Милан Чалъков, инж. Васил Хрисков, Атанаска Николова и инж. Гавраил Ангелов, документацията по кандидат...
14.06.2012
Dear partners,

We would like to let you know that sine 8 June 2012 Mrs. Aneta Panayotova, former CEO of KCM Trade SA, retires from active operational / management activity due to personal reasons.
Mrs. Panayotova reserves her position at the Board of Directors.

Since April 2004 Mrs. Aneta Panayotova has taken over the CEO position at KCM Trade SA with the responsibilities to develop the business on the international market, to strengthen the image and positioning the company as a worthy player on the market for metals. With her extensive professional and organizational experience, Mrs. Panayotova has defended successfully the positions and the reputation of KCM – the largest producer of lead and zinc in Southeast Europe and the Black Sea region. For the years of her management, she has managed to establish an excellent team of professionals who have the authority and the experience to ensure the indispensable at that moment succession.

The Executive Body of KCM 2000 Grou...
предишна    1  :  2  :  3  :  4  :  5  :  6  :  7    следваща