Новини
text size:
print page
12.08.2017


След кратко боледуване, на 78 годишна възраст, на 12.08.2017 г. почина Васил Темелков Начков дългогодишен финансов директор на КЦМ и член на висшето ръководство на КЦМ 2000 Груп.

Екипът на КЦМ 2000 Груп се раздели с човека, чийто живот бе трайно свързан с развитието на металургичната компания от годините на нейното изграждане до днес и когото дълбоко уважавахме като личност с висок обществен авторитет и морал.

Напусна ни професионалистът, когото ще запомним като далновиден и отговорен ръководител. Напусна ни колегата и приятелят, който излъчваше доброта и ни заразяваше със своя искрен оптимизъм.

Със своето ярко и компетентно присъствие Васил Темелков Начков завинаги ще остане част от вълнуващата история на КЦМ и ще бъде ярък пример за подражание с високото ниво на своя професионализъм, прецизност, твърд характер и несломим дух.

Поклон пред делото и светлата му памет!
...
03.07.2017
Фамилният празник на КЦМ 2000 Груп е емоционален израз на споделеното партньорство и принадлежност към Групата. Той се проведе на 1 ви юли, за 40 ти път в прохладата на Родопа планина местността „Копривките”. Фамилният фирмен празник има дълга история, но тази година той беше по различен, по планински и по семеен.

За първи път над 70 любители на планинското ходене и млади семейства с техните деца имаха възможност да се насладят на разходка поход от с. Яврово до БПО „Копривките“. Походът беше посветен на трима именити българи, родени в с.Яврово – Николай Хайтов, Борис Димовски и Георги Харалампиев – дългогодишен преподавател в ХТМУ, София.

От Яврово стартира и крос под надслов „16 километра за 16 години Община Куклен”. В него вземаха участие жители на общината и служители на КЦМ 2000 Груп.

Двете спортни събития са част от програмата за социално партньорство между Община Куклен и КЦМ и тяхната цел беше да стимулират воденето на здравословен и физически активен начин на жив...
16.06.2017
През лятото на 1967 г. , след 36 годишно прекъсване, футболният отбор на „КЦМ Ботев“ стъпи за втори път на шампионския пиедестал. Феновете на жълто черния тим отбелязаха тази годишнина с богата програма, многобройни срещи и премиера на книгата на Диян Никифоров „Неповторимият шампион“, посветена на трудния път към изключителния триумф на „КЦМ Ботев”.

Пловдивският футболен клуб на жълто черния тим отбеляза по подобаващ начин 50 та годишнина от спечелването на втората шампионска титла. През 1967 година заводът за цветни метали финансово и морално подкрепя „Ботев“. Отборът печели шампионската титла с името „КЦМ Ботев“,затова и тържествата, посветени на юбилея започнаха с посещение в КЦМ.

На 15 юни, висшият мениджмънт на КЦМ 2000 посрещна изключително сърдечно отбора, донесъл толкова радост на пловдивчани. Легендите на „Ботев“: Динко Дерменджиев Чико, Георги Попов – Тумби, Виден Апостолов, Иван Глухчев, Иван Кючуков, Георги Найденов, Радко Толанов, Иван Задума, Петър Терзиев, ...
07.06.2017
По случай Международния ден на околната среда – 5 юни, 20 деца от училище „Отец Паисий“ в гр. Куклен се включиха в образователно информационната игра „Еколабиринт“ в Цар Симеоновата градина, Пловдив.

Стартът на кампанията бе даден от директора на Регионалната инспекция по опазване на околна среда (РИОСВ) – Пловдив, доц. Стефан Шилев, кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и кметовете на районите „Централен“ – Георги Стаменов и на „Западен“ – Димитър Колев.

Заедно с още 130 свои връстници от пловдивски училища децата от Куклен участваха в организираното от РИОСВ събитие. Преминаващите през „Еколабиринт“ трябваше да отговорят правилно на 11 въпроса, свързани с екологията, за да продължат на следващия етап от играта. Успешно преминалите през лабиринта получиха плакат със застрашен от изчезване биологичен вид, включен в Червената книга на България.

За всички участници бяха осигурени информационни материали и награди. Организаторите се постараха да насочат вниманието на младите хора...
05.06.2017
Представителният отбор на КЦМ 2000 Груп спечели първо място в отборното класиране на IV та работническа спартакиада на Национална федерация „Металургия“ към КТ „Подкрепа“.

Първенството се проведе от 31 май до 4 юни в курортния комплекс „Златни пясъци“ край Варна. Спортистите от бранша се състезаваха в следните видове спорт: минифутбол, волейбол, бридж белот, тенис на корт, тенис на маса, теглене на въже, шахмат. След оспорвани битки представителните отбори на КЦМ 2000 Груп успяха да спечелят призови места в следните дисциплини:
минифутбол I място;
волейбол I място;
бридж белот I място;
тенис на маса III място.

Доброто класиране в отделните видове спорт осигури комплексното първо място на спортистите от КЦМ 2000 Груп.

Източник: „Бюлетин КЦМ”

...
05.06.2017

По програмата за дългосрочно социално развитие между КЦМ 2000 Груп и Община Куклен беше организирано пътуване до Етнографски музей на открито „Етър“. То се състоя на 2 юни – деня, в който засвидетелстваме нашата почит към Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Маршрутът на пътуването не бе избран случайно, а се съобрази с интересите на децата. Групата бе съставена от ученици, участващи в кръжоците „Грънчарство“ и „Пластика от царевична шума“. В най големия открит музей в Европа децата се срещнаха лично със занаятчиите и имаха възможност да задават въпроси и да наблюдават тяхната работа, както и да научат много нови неща за възрожденския живот на българина. С голям интерес всички изслушаха беседата, която включваше интересни факти за различните занаяти, за архитектурата на сградите и за бита.
Точно в 12 часа на обяд децата запазиха минута мълчание пред паметта на Христо Ботев и неговите четници. След това програмата продължи с изкачване на 894...
01.06.2017
С тържествен водосвет на 31 май официално бе открита обновената Улица на занаятите в Стария Пловдив. Лентата прерязаха областният управител Здравко Димитров, кметът на Пловдив Иван Тотев и председателят на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева.

„Металургремонт 21“АД, компания от КЦМ 2000 Груп беше сред фирмите, които подкрепиха възстановяването на занаятчийската улица. Изпълнителният директор на фирмата Николай Казаков е убеден, че реализацията на този проект ще спомогне за запазване на традиционните занаяти и ще привлече вниманието на туристите към нашия бит и творчество.

На улица „Стръмна“ са реставрирани 4 възрожденски къщи, в които се помещават 11 ателиета с типични за града занаяти. Пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да видят на живо как се изработват различните предмети и специфики на занаятите.

...
29.05.2017
Сборна група от КЦМ 2000 Груп покори най високия връх на Света гора. Обединени от мотото „Успяваме заедно”, Александър Чалъков, Найден Илиев, Никола Арабаджиев, Николай Марангозов, Румен Цонев, Христо Иванов и Янаки Бояджиев атакуваха връх Атон – 2033 м.

Въпреки лошите метеорологични условия нашите колеги показаха добра физическа подготовка и сила на духа. Те успяха да покорят двухилядника и да развеят родния трибагреник и фирмения флаг от това специално място, където величието на природата те респектира и те оставя безмълвен.

Изкачването е посветено на успешното завършване на проект ТОРП и на един от най светлите български празници 24 май – Деня на двамата равноапостоли и просветители Кирил и Методий.

...
26.05.2017
С много настроение и невероятен спортен дух родители и деца отпразнуваха 24 май. На тренировъчната база на Младежкия център, в района на Гребната база в Пловдив, се проведе вътрешният турнир по футбол между отборите от фирмите на КЦМ 2000 Груп. Организатор на спортно състезание бе Съветът по спорт в Групата. Специални гости на събитието бяха едни от най изявените футболисти не само на Пловдив, но и на страната – Петър Зехтински (директор на дирекция „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив), Запрян Раков и Марин Бакалов

Футболните срещи се проведоха на два терена. В турнира се състезаваха шест отбора, които играха до излъчване на победители.

Децата на КЦМ 2000 Груп на възраст до 12 години имаха уникалния шанс да тренират с Марин Бакалов – футбол, и с Милко Милев – тенис на корт. Любителите на тенис на маса имаха възможност да играят едновременно на четири маси. Малките шахматисти се състезаваха наравно със своите родители.

За различните видове занимания бяха осигурен...
03.05.2017

Инж. Милан Чалъков е новият управител на „КЦМ Технолоджи” ЕООД. През последните няколко години инж. Чалъков беше водеща фигура при изграждането на Ново оловно производство, а след реализиране на проекта през 2015 г. бе назначен на позицията ръководител направление „Развитие, инвестиции и екология“ в КЦМ 2000 АД. През месец юни 2016 г. инж. Чалъков влезе в състава на Управителния съвет на КЦМ АД и бе избран за негов председател.

Милан Чалъков ще смени на поста досегашния дългогодишен управител на „КЦМ Технолоджи” инж. Найден Михайлов, който излиза в пенсия. СД на КЦМ 2000 АД изразява своята благодарност към инж. Михайлов за лоялната и изключителна отговорност към просперитета на фирмата и се надява, че той ще продължи и занапред да работи в полза на добрия имидж и устойчив растеж на Групата.

СД очаква новият управител да продължи да развива „КЦМ Технолоджи” като ръководи успешно внедряването на водещи технологии и иновации.

Промяната влиза в сила от 01 май 2017 г.
...
24.04.2017
От 21 до 23 април във Варна се проведе ХХIII Национална олимпиада по техническо чертане. Състезанието е организирано от Министерството на образованието и традиционно се провежда с подкрепата на Българската асоциация на металургичната индустрия. Този вид прояви са част от дългосрочната политика на БАМИ в посока към задълбочаване връзката на бизнеса с образованието, популяризиране на металургичната професия и привличане на младите хора за професионална реализация в бранша.

КЦМ 2000 АД осигури награди за победителите, като отличените получиха уеб камери, брандирани с логото на фирмата....
10.03.2017
КЦМ постигна най високите си нива на производство на блоков цинк в своята 55 годишна история. Рекордните 74 336 тона цинк са резултат от подобрената производителност и ефективност, постигната в Обособено цинково производство (ОЦП).

Потенциалът за достигане на определените показатели по добив на цинк метал нарасна след успешната модернизация на технологичната и техническа база на ОЦП през последните няколко години. С пуска на инсталациите за технологично промиване и извличане на велц окисите от преработката на стоманени прахове, компанията постигна увеличаване на дела на използваните вторичните цинк съдържащи материали.

Опитът и професионализмът на специалистите от ОЦП са в основата на стабилния висок добив на блоков цинк и на възможността за гъвкаво и ефективно управление на производството на метала.

...
10.03.2017
По време на годишните награди VIP BUSINESS AWARDS 2017 бяха отличени най значимите постижения в бизнеса у нас. Тази година церемонията се състоя за пръв път в град Пловдив на 9 март в зала „Амбасадор“ на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“.

Партньори на събитието бяха Българската търговско промишлена палата, Българо румънска търговско промишлена палата, Българо китайската търговско промишлена Палата, Сръбско Българската търговско промишлена палата, Бизнес Клуб Лондон и други.

Успешните компании бяха отличени в следните категории: „Корпоративна и социална отговорност“; „Нов проспериращ бизнес“; „Опазване на околната среда“; „Млад предприемач“; „Нов иновативен продукт/услуга“; „Устойчиво развитие на бизнеса“; „Най добри клиентски практики“; „Бизнес практики с благотворителни инициативи“; „Международно признание“; „Цялостен принос в бизнеса“ и други.

Наградата за бе връчена на главния изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД г н Румен Цонев от г жа Менда Стоянова, кандидат за на...
01.03.2017
Новият Колективен трудов договор е резултат от активната работа на екипите по сближаване на позициите между Работодателя, в лицето на КЦМ и на синдикалните организации, представени в компанията.

На 28 февруари 2017 г., изпълнителният директор на КЦМ АД Стоян Пехливанов и синдикалните лидери Андрей Андреев – КНСБ, Георги Шалев – СС „Подкрепа” и Чавдар Манчев – СС на НСМБ сложиха подписите си под новото КТД. То бе подписано в присъствието на Румен Цонев главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД, членове на СД на КЦМ 2000 и на УС на КЦМ, и екипите, работили по подготовката му.

Окончателният вариант на КТД е нормативно съглашение между равнопоставени партньори, еднакво отговорни и ангажирани по отношение на трудовите и осигурителни договорености. Съобразен с основните тенденции на съвременното трудово право, Колективният трудов договор съдържа споразумения, важни за интересите на служителите и работниците в различни области като безопасност и здраве при работа, трудови отн...
01.02.2017
Началото на 2017 година започва много обнадеждаващо за Ново оловно производство (НОП) с отливането на рекордните 7 200 тона черно олово за месец януари. С произведените количества метал, НОП реализира заложените по проект параметри, като по този начин показа бъдещите възможности на новата технология.

На 28.12.2015 г. от „Дирекция за национален строителен контрол” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше получено „Разрешение за ползване на строеж НОВО ОЛОВНО ПРОИЗВОДСТВО”. Година по късно, постигнатият проектен капацитет е вече факт. Постижението идва напълно закономерно и е резултат от непрекъснато усъвършенстване и подобрение на всяко звено от технологичната верига.

Реализираната схема на технологичните линии и оборудване е уникална по своята същност, без еквивалент в световен мащаб. Изключителен успех за екипa на НОП е краткият период на оптимизация на технологичния режим. В подобни мащабни проекти тя се постига в рамките на 6 7 години. Зад у...
1  :  2  :  3  :  4  :  5    следваща