Новини
text size:
print page
05.07.2010
Европейската комисия отхвърли предложената забрана на употреба на цианиди в минната дейност – ход, който беше приветстван от минната индустрия.
 
В изявлението на Янез Поточник (Janez Potočnik) – европейски комисар по околната среда, се казва, че след задълбочен анализ „Комисията счита, че една генерална забрана на употребата на цианиди в минната дейност не е оправдана от гледна точка на околната среда и на здравето“.

Г н Поточник добави, че генералната забрана на употребата на цианиди би довела до затваряне на съществуващи мини, работещи при безопасни условия и би имала навредила на трудовата заетост.
Отхвърлянето на забраната беше приветствано от представителите на индустрията, включително EMED Mining Public Ltd, които участваха в комитет, формиран да съветва Комисията от страна на Европейската асоциация на минната индустрия.

Автор: Mining Journal...
05.07.2010
На 3 юли 2010 г. в местността „Копривките“ се проведе фамилният празник на фирмите от КЦМ 2000 Груп. Лошото време не попречи на стотиците желаещи да се включат в тържеството. Празникът има дълга история, но като събитие на всички фирми от Групата се провежда за 6 та поредна година. В неформална обстановка си дават среща бивши и настоящи работници и служители, дошли със своите семейства. Фамилният празник е емоционален израз на споделеното партньорство и принадлежност към Групата.

Участниците бяха поздравени от Никола Добрев – главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД и Стоян Пехливанов – изпълнителен директор на КЦМ АД. По традиция, бяха връчени подаръци на пенсионерите с над 20 години трудов стаж в Групата. Зам. председателят на Доброволното спортно дружество Николай Старев награди отборите победители и индивидуалните първенци от състезанията по футбол, тенис на корт, тенис на маса, шах, бридж и спортна стрелба между представителите на фирмите от Групата.

С бурни аплоди...
предишна    1  :  2  :  3  :  4  :  5  :  6